Izvor: B92, 11.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50 radnika štrajkuje glađu

Novi Pazar -- Pedesetak radnika holdinga "Vojin Popović" i dalje u zgradi tog preduzeća štrajkuje glađu.

Muhamed Đerlek, jedan od radnika koji štrajkuju, rekao je danas da se štrajkači neće povući iz upravne zgrade firme dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtevi. Oko 50 radnika tog preduzeća juče je ušlo u upravnu zgradu i počelo štrajk glađu tražeći plan reorganizacije preduzeća.

Holding "Vojin Popović" u stečaju je više od godinu dana, a od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bez posla ostalo oko 300 radnika.

"Očekivali smo od lokalne samouprave direktnu i iskreniju pomoć, naročito oko angažovanja Udruženja manjinskih akcionara. To udruženje nam može pomoći da pokrenemo uspešno sprovođenje plana reorganizacije i poštenu aukcijsku prodaju", rekao je Đerlek.

Prema njegovim rečima, imovina firme procenjena je na 15 miliona evra, dok su dugovi prema poveriocima pet puta manji, tako da postoje realni uslovi da firma opstane. "Presedan u našoj firmi je bio način na koji je ona otišla u stečaj, jer Skupština akcionara nije donela takvu odluku, već je to uradio Upravni odbor", rekao je Đerlek.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.