5 razloga zbog kojih je digital marketing odličan posao za ženu

Izvor: Preduzetnik.rs, 15.Dec.2016, 02:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 razloga zbog kojih je digital marketing odličan posao za ženu

5 razloga zbog kojih je digital marketing odličan posao za ženu Ako razmišljate da počnete da se bavite digital marketing menadžmentom, a pritom ste žena, imamo dobre vesti za vas! Priroda, čini se, već vas obdarila neophodnim kvalitetima. Ako uzmemo u obzir sve karakteristike koje zahteva digital marketing menadžment, lako možemo  pribeći stereotipu, i zaključiti da je ovo idealno zanimanje za žene. Navodimo vam 5 činjenica zbog kojih je digital marketing odličan posao za ženu:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Preduzetnik.rs << /> 1. Digital marketing podrazumeva multitasking Simultano obavljanje više poslova sposobnost je koja se danas izuzetno ceni u svetu biznisa. Dobar marketing menadžer konstantno žonglira između veilkog broja različitih klijenata, projekata i kreativnih zadataka, pa se veština multitaskinga podrazumeva. Kako je nepohodno paralelno angažovanje na više različitih polja, a žene su dokazano sposobnije za multitasking od muškaraca, digital marketing može biti odličan posao za ženu! Unovčite svoju mogućnost da istovremeno pričate telefonom, pratite omiljenu seriju i šminkate se! U poslovanju se multitasking izuzetno ispati!

2. Digital marketing zahteva dobru komunikativnost Rad sa ljudim je sastavni deo svakog menadžerskog posla. Neophodno je privući nove potencijalne klijente i ubediti ih da ste najbolji u svom poslu. Takođe, treba im predstaviti svoje ideje kao potencijalnu pomoć za ostvarenje njihovih ciljeva. Treba izbegavati potencijalne konflikte, regulisati moguća neslaganja, učvrstiti dogovore i obezbediti što više posla u budućnosti. Biti dovoljno prijatan, a nenametljiv. Slušati i razumeti potrebe klijenta, ali i suptilno korigovati nerealna očekivanja. Dakle, digital marketing je posao koji zahteva veoma izražene komunikacijske veštine, što je potencijalna prednost za žene. Naime, istraživači sa Univerziteta u Merilendu potvrđuju da žene pričaju više od muškaraca! 13.000 reči dnevno, da budemo precizni. Ipak, postoje i istraživanja koja pokazuju da muškarci zapravo koriste više reči tokom dana nego žene, ali su njihove reči manje efektivne.
3. Digital marketing podrazumeva stalno učenje Kao što je slučaj u svakoj profesiji, i u marketing menadžmentu je neophodno tražiti pomoć od iskusnijih, kako bi postali još bolji stručnjak. Stalne inovacije u tehnološkoj sferi podrazumevaju konstantno učenje i nadgradnju znanja, a najbolje se uči iz iskustava, svojih, ili tuđih. Koliko god ste dobri u svom poslu uvek postoji trenutak kad vam je neophodan savet. I opet, žene su, tradicionalno, posebno na našim prostorima, mnogo spremnije da zatraže pomoć ili savet od drugih, i da kritiku dobronamernije prihvate. Takođe, kulturološki uslovljena spremnost žena da priznaju neznanje i traže pomoć se navodi kao jedan od razloga zašto se žene očigledno bolje snalaze sa novcem od muškaraca, i često se smatra da žene zbog toga bolje barataju finansijama.

4. Digital marketing zahteva kreativnost i brzo reagovanje pod pritiskom Pitate se zašto žene brže donose važne oduke? Zašto efikasnije rešavaju probleme? Razlog za to je činjenica da su kod žena delovi frontalnog režnja mozga, koji su zaduženi za rešavanje problema i donošenje odluka, kao i limbički korteks koji je zadužen za regulisanje emocija, veći nego kod muškaraca. Takođe, žene su često bolje u planiranju, u vizuelizaciji niza mogućih rešenja, a i troše manje vremena pri obradi informaciija. Sve ovo znači, bar u teoriji, da bi žene trebalo da budu bolje u rešavanju problema svojih klijenata i da im predstavljaju širok spektar rešenja. Upravo zbog toga digital marketing predstavlja odlično zanimanje za ženu – uvek je izazovno, uz puno problema koje treba rešiti. Takođe, digital marketing, koji podrazumeva stalno saobraćanje sa ljudima, dozvoljava ženi da izrazi sve svoje kreativne aspiracije, i da joj svaki dan na poslu bude interesantan i drugačiji, što može biti značajan motivacioni faktor. 
5. Digital marketing menadžerke dobro zarađuju Digital marketing je posao gde se odlično zarađuje, kako na domaćem, tako i na svetskom tržištu. Ipak, prema poslednjim istraživanjima sprovedenim u najvećim i najjačim svetskim marketinškim agencijama, za neke marketing poslove žene manje plaćene nego muškarci. Na sreću, u oblasti digital marketinga nije tako. Takođe, pored toga što je posao dobro plaćen, ovo zanimanje u Srbiji još uvek nije postalo popularno, a za njime je sve veća potražnja. Tako da, ukoliko budete izučavali digital marketing, nema sumnje da vam se smeše dobre poslovne prilike, kako u zemlji, tako i u svetu. Poznavanje engleskog jezika uz osnove digital marketinga idealno je za svetlu poslovnu budućnost!
Drage dame, ako ste razmišljle o digital marketing menadžmentu, a do sada niste imale hrabrosti za to, možda je vreme da se oslobodite svoje ograničavajuće opreznosti. Na kraju krajeva, mnogi smatraju da ste rođene za to!
The post 5 razloga zbog kojih je digital marketing odličan posao za ženu appeared first on http://preduzetnik.rs.

Nastavak na Preduzetnik.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Preduzetnik.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Preduzetnik.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.