2TDK bit će investitor u drugi kolosijek pruge Divača-Koper

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Okt.2018, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2TDK bit će investitor u drugi kolosijek pruge Divača-Koper

LJUBLJANA - Sada je potpuno jasno da će investitor u projekt drugog kolosijeka pruge Divača-Koper biti društvo 2TDK.

Nedavno je slovenska vlada dokapitalizirala ovu kompaniju s novih 20 milijuna eura. Temeljni kapitala 2TDK sada iznosi 21 milijun eura što je dovoljno za izvođenje pripremnih radova. Gradit će se i pristupne ceste uz predviđenu trasu drugog kolosijeka, a taj su posao dobili Kolektor CPG i bosanski Euroasfalt.

No, vlada još nije razmatrala investicijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << program drugog kolosijeka koji je ujedno i posljednji uvjet da radovi napokon mogu krenuti. Ministrica Alenka Bratušek najavila je kako će investicijski program biti potvrđen u roku od mjesec dana. Kako je poznato,  Alenke Bratušek zalaže se da se Cerarov plan o financiranju 27 kilometara duge pruge Divača-Koper promijeni i da ga Slovenija gradi vlastitim sredstvima i bez predviđenog učešća Mađarske s 200 milijuna eura.

Poznato je da Mađarska želi unajmiti na 99 godina zemljište na kružnom toku kod Sermina na kojem će graditi logistički terminal.

Informacije da Mađari zahtijevaju manjinski udjel u Luci Koper i da njihove tvrtke sudjeluju u izgradnju drugog kolosijeka slovenska vlada je više puta negirala. Ali očito je da se mađarski građevinari pripremaju za taj projekt u Sloveniji.

Konačna odluka bit će poznata do kraja godine, najavila je Bratušek.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.