Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 18:02

Временска прогноза 24. април 2023.

У првој половини седмице биће нам потребни кишобрани, а од уторка ће бити и свежије. Облаци који су изнад Француске и Алпа сутра ће захватити Балкан, а после подне и увече кишу и пљускове донеће Србији. У зони пљуска очекују се суградица и град. Још сутра топао ваздух >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << остаје изнад наше земље. Јутарња температура од 5 до 14 степени, највиша дневна од 19 до 23. У Београду киша и пљускови углавном у другом делу дана. Температура до 22 степена. Касно увече почеће да дува јак северозападни ветар.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

24.04.2023. Понедељак: Променљиво и нестабилно с кишом, пљусковима и грмљавином, чешћим после подне, увече и током ноћи. У зони јачих пљускова постојаће услови за локалну појаву краткотрајног ситног града или суградице. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама јак, јужни и југоисточни, који ће увече и током ноћи на северу и западу бити у скретању на умерен и јак северозападни. Јутарња температура од 5 до 14, највиша дневна од 19 до 23 степена. Упозорења: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 95%.
25.04.2023. Уторак: Променљиво и свежије, местимично с кишом, а пљускови с грмљавином се очекују углавном у централним, источним и јужним крајевима. Веатр слаб и умерен, на северу и истоку повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од  8 до 12, највиша дневна од 16 до 19 степени. Упозорења: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 95%.
26.04.2023. Среда: Умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично с кишом, понегде и краткотрајним пљусковима. Ветар умерен и јак, северни и северозападни. Увече престанак падавина, затим и разведравање, а ветар ће бити у слабљењу. Најнижа температура од 4 до 9, највиша дневна од 11 до 17 степени.
27.04.2023. Четвртак: Променљиво облачно и суво са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 3 до 9, највиша дневна од 14 до 18 степени.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 28.04.2023. до 02.05.2023.)
У петак претежно сунчано и топлије. Од суботе променљиво и нестабилно, повремено с кишом, пљусковима и грмљавином.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.