БДИ: Немачка економија ће ове године стагнирати, опоравак тек у 2024. години

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 12:19

БДИ: Немачка економија ће ове године стагнирати, опоравак тек у 2024. години

Савезно удружење немачке индустрије (БДИ) саопштило је данас да ће немачка економија стагнирати у овог години, односно да ће годишњи раст БДП-а бити на нивоу од 0,0 одсто. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner Главни разлог за овај песимизам је пад инвестиција, висока инфлација и недостатак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << квалификоване радне снаге у Немачкој, као и пад грађевинског сектора, преноси Ројтерс.
„БДИ очекује отрежњујући раст немачке економије у 2023. години од плус минус нула одсто у односу на прошлу годину“, рекао је председник овог удружења Зигфрид Русвурм.
Он сматра да ће се Немачка делимично економски опоравити тек 2024. године. „Пред Немачком су огромни изазови, политичари морају да се систематски баве структруралном реформама“, рекао је Русвурм и затражио боље пореске услове за инвестиције и убрзавање процедура за планирање и одобравање пројеката.
Председник БДИ-а је упозорио да би економско раздвајање од Кине било како „нереално“, тако и „штетно“.
Nemačka potpisuje ugovor sa Intelom, čipovi će se proizvoditi u Magdeburgu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак БДИ: Немачка економија ће ове године стагнирати, опоравак тек у 2024. години се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.