САД: Економија у другом кварталу порасла за 2,4 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 13:01

САД: Економија у другом кварталу порасла за 2,4 одсто међугодишње

Према прелиминарним проценама, америчка економија је у другом кварталу порасла за 2,4 одсто у односу на исти квартал лане, саопштила је америчка Канцеларија за економску анализу (БЕА). Фото: Танјуг/AP Photo/Mary Altaffer Овај резултат је знатно бољи од очекиваног раста од 1,8 одсто који су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прогнозирала тржишта.
Годишњи раст америчког БДП-а у првом кварталу је био 2,0 одсто, тако да је економски раст у САД убрзан.
Лична потрошња је у другом кварталу порасла за 1,6 одсто међугодишње, успоривши тако са 4,2 одсто у првом кварталу – али она је и даље висока и један од главних мотора економског раста.
Потрошачи су доста трошили како за услуге – стамбене и комуналне, здравствену заштиту, финансијске услуге и осигурања или транспорт- тако и за робу – пре свега за производе за рекреацију, возила, бензин и друге енергенте.
Коначни резултати ће бити објављени 30. августа.
Stej department: Investiciona klima u Srbiji umereno poboljšana poslednjih godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Економија у другом кварталу порасла за 2,4 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.