Izvor: RTS, 27.Maj.2023, 12:39

Седница скупштине СНС-а у Крагујевцу у току, под тачком 2 бира се ново руководство странке

Лидер СНС-а Александар Вучић изјавио је на ванредној седници Скупштине СНС-а у Крагујевцу да ће друга тачка дневног реда бити избор новог председника СНС-а. Вучић је рекао да ће прва тачка бити разматрање актуелне политичке ситуације и политичко деловање СНС-а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у будућности, а трећа тачка разно.
Председник Српске напредне странке је у хали “Језеро“ у Крагујевцу рекао да су присутnа 3.792 делегата и да постоји кворум, а да највећи део делегата са КиМ не присуствује због ситуације у покрајини где имају важне састанке од 10 и 11 сати, након чега ће изаћи ће са својим захтевима према рукводству Србије и међународној заједници.

“Верујем да ћемо током скупштине СНС-а добити њихове одлуке, рекао је Вучић.
Навео је да ће у тачки разно показати како ће ићи даље конституисање органа странке, пошто у томе мора да има улогу и новоизабрани председник странке.
"И то остављам следећем председнику странке", додао је Вучић.
Пре почетка седнице скупштине СНС-а, Вучић је испред хале рекао страначким колегама да "непристојни никада неће победити пристојне".
"Гори не могу да победе и никада не може незнање да победи знање и нерад не може да победи рад и зато вас молим да наставите да радите са огромном енергијом", поручио је Вучић.
Јуче је током скупа "Србија наде“ Вучић рекао да ће се данас бирати ново руководство и да он више неће бити председник странке.
"Ово је последње вече у коме вам се обраћам као предсендик СНС-а, неко други ће преузети моју, вашу, нашу СНС, чији ћу члан остати и верни и одани члан бити. Али ћу бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије", рекао је Вучић.
Најавио је да ће замолити СНС да буде стожер новог Покрета за државу. 
"Дивни људи од сутра ће преузети руковођење нашом партијом, то је једна од ствари. Али већ за Видовдан, управо због кризе у којој се налазимо, а замолићу СНС да буде стожер свега тога, крећемо у формирање Покрета за народ и државу да бисмо имали базу, ослонац и основу да сачувамо нашу земљу у наредне две, три кризне године које су одлучујуће за будућност Србије. Ја знам да то без СНС-а не може", поручио је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.