Izvor: RTS, 19.Jul.2023, 23:23

Евакуисано 15 људи због невремена, без струје делови Војводине и Београда, пао кран на Новом Београду, привремено затворен аеродром "Никола

Невреме праћено снажним ветром, јаком кишом и грмљавином погодило је Србију. Припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали су 15 особа. Делови Војводине, Београда, Крагујевца, Алексинца су без електричне енергије, а олуја је направила штету у више места. Привремено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је затворен аеродром "Никола Тесла", а проблема има и у железничком саобраћају.
Јако невреме праћено олујним ветром и кишом погодило је више градова у Србији. У Нови Сад невреме је стигло нешто после 19 сати, јавља дописник РТС-а.
Невреме је погодило и Лозницу, Шабац, Шид, Сремску Митровицу, Ириг, Смедерево, Бачку Паланку.

Невреме је стигло и у Београд, Крагујевац, Краљево, Чачак, Ниш.
Киша праћена јаким ветром тридесетак минута падала је и у Богатићу. Са појединих кућа пао је цреп, али према речима надлежних, већих проблема није било, јавља дописник РТС-а.
На друштвеним мрежема шире се снимци снажне олује која је захватила Србију.

Републички хидрометеоролошки завод претходно је упозорио да јако невреме праћено грмљавином које је захватило Хрватску стиже и у Србију.
Највиши, црвени степен упозорења издат је најпре за Срем, Мачву и Доње Подриње, одакле ће се преко југа Војводине, западне Србије, Шумадије и Београда премештати брзо на исток.
Невреме је погодило претходно и Словенију и Хрватску, а четири особе изгубиле су живот у те две земље.


РХМЗ је раније упозорио да се од данас до суботе увече очекују јаке грмљавине и брзи развој суперћелијских облака.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.