Izvor: RTS, 14.Maj.2023, 19:13

Крај Демократског фронта после 11 година, разлаз без свађе

Демократски фронт више не постоји. Лидери политичког покрета у Црној Гори, који су чинили Нова српска демократија Андрије Мандића, Демократска народна партија Милана Кнежевића и Покрет за промене Небојше Медојевића, одлучили су да политичку борбу, после 11 година, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << наставе самостално. На предстојеће парламентарне изборе Небојша Медојевић излази сам, док ће Андрија Мандић и Милан Кнежевић највероватније наступити у коалицији.
Лидери Демократског фронта као свој највећи успех подвлаче победу на августовским изборима 2020. године и обарање ДПС-а и Мила Ђукановића са власти.
Лидери Демократског фронта наставиће политичку борбу појединачно, рекао је лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић и тако после 11 година, означио крај те коалиције. Председник Покрета за промене Небојша Медојевић и лидер Демократске народне парије (ДНП) Милан Кнежевић демантовали су наводе да је било сукоба међу лидерима Фронта. 
"ДФ је донио одлуку да конституенти ДФ-а иду различитим путевима ка истом циљу", рекао је Мандић на конференцији за медије.
Каже и да своју борбу настављају даље. Истиче и да је циљ тројице лидера да Црна Гора буде уједињена.
"Важно нам је да људи који подржавају ДФ знају да међу нама нема свађе, сукоба, разлика", казао је Мандић.
Медојевић: ПзП иде самостално Председник Покрета за промене Небојша Медојевић казао је да су имали различите политичке ставове и интересе, али су имали заједнички циљ да се уједине српски и црногорски свијет.
"Мисија ДФ-а је остварена Срби и Црногорци у Црној Гори су помирени", казао је Медојевић.
Да није било ДФ-а, како каже Медојевић, не би било промена у Црној Гори.
"Било је то дивно путовање са мојим пријатељима. Ако се не слажемо око неких свари то је далеко мање од онога око чега се слажемо и кроз шта смо прошли... Мисија је остварена – Ђукановић и ДПС су пали", казао је Медојевић.
Кнежевић: Никаквих сукоба није било Лидер ДНП-а Милан Кнежевић каже да обрачун са заоставштином ДПС-а треба свима да буде циљ.
У ДФ-у су, како каже, после августовских избора 2020. почела размишљања о томе како да се прилагоде новим политичким околностима. Тражили су, наводи он, модалитете и ово данас представља крај историјског путовања које ће траг оставити у претходној деценији.
"Увјерен сам да ће траг наставити да оставља и у наредним деценијама. Свидјело се то некоме или не, ДФ је побиједио ДПС", казао је Кнежевић.
Он је саопштио и да нису тачни медијски наводи да је међу лидерима ДФ-а дошло до сукоба због расподеле мандата и функција. "Никаквих сукоба, ни ружних ријечи није било нити ће бити", поручио је Кнежевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.