Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 08:19

Нанаду потребна помоћ свих нас, за трансплантацију бубрега у Белорусији недостаје 100.000 евра

Ненаду Јанићевићу из Готовуше код Штрпца потребна је трансплантација бубрега у Белорусији. Операција, са осталим трошковима, кошта 100.000 евра. У прикупљање средстава породици Јанићевић прикључио се и глумац Милан Васић, организујући хуманитарни концерт у Штрпцу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Песмом и игром житељи Штрпца и других српских средина на Косову и Метохији помажу да Ненад Јанићевић добије бубрег.
Ненаду су децембра 2015. године отказала оба бубрега. Због свог здравственог стања три пута недељено прелази 100 километара до Косовске Митровице како би стигао на дијализу. То је једини начин да се његово здравствено стање држи под контролом.
Трансплантација бубрега која је урађена 2017. године у нишком клиничком центру није била успешна због чега је и даље на хроничном програму хемодијализе. Ненад има нову шансу за трансплантацију на клиници у Белорусији.
“Ја сад скупљам новац да би отишао на припрему за трансплантацију. Mени је прво потребно 10.000 евра, онда када будем на листи потребно је још 90.000 евра“, каже Ненад Јанићевић.
Како породица Јанићевић нема новац потребан за трансплантацију бубрега, у анимирање јавности за помоћ укључио се глумац Милан Васић.
"Много ми је срце пуно да сам искористио себе да помогнем нашем брату Ненаду, јер већ сам месец дана овде снимам неку емисију о Шар-планини и лепотама Шар-планине. Просто мислим да је ово сад и мени у животу један леп печат да сам нешто лепо и корисно направио", истиче Васић.
Хуманитарном концерту у испуњеној сали Дома културе у Штрпцу, како би помогли Ненаду Јанићевићу, присуствовали су не само житељи његове средине, већ и централног дела Косова.
"Дошао сам из Бабиног Моста и моји пријатељи из Грачанице, Лапљег Села, Гуштерице и свих крајева централног Косова зато што мислим да је повод овакав да се сви окупимо и покушамо да једна породица буде срећна. Много ми је драго што смо својим скромним прилогом могли да помогнемо да Ненад поново буде здрав човек", наводи Горан Данчетовић из Бабиног Моста.
Помоћ Ненаду Јанићевићу може бити уплаћен и преко фондације "Буди хуман", на динарски, односно девизни рачун или слањем СМС поруке 1511 на број 3030.
Средства су му потребна за припремне прегледе, тестирања, трансплатанцију, терапије и анализе, лекове и суплементе, контролне прегледе након трансплатације, превођење медицинске документације, као и за трошкове пута и смештаја током лечења. Будимо хумани за Ненада!

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.