10 najboljih zemalja za rad na daljinu, sve su u Evropi

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 10:49

10 najboljih zemalja za rad na daljinu, sve su u Evropi

Novi izveštaj platforme za sajberbezbednost Nordlaier analizirao je gde su najbolja mesta na svetu za rad na daljinu.

U izveštaju je otkriveno da Evropa dominira u odabiru ne samo sa svih prvih deset mesta već su evropske zemlje među najboljim u prvoj polovini analiziranih zemalja sveta, prenosi Investitor.

Globalni indeks rada na daljinu za 2023. objedinio je podatke iz 108 zemalja i dao im ocene na osnovu načina na koji su se oblikovali na osnovu različitih kriterijuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući pristup stabilnim, brzim internet vezama, socio-ekonomske beneficije poput zdravstvene zaštite, kao i zaštitu ljudskih prava.

Iako je istina da se prioriteti ljudi ne poklapaju i da se ono što najviše cene takođe razlikuje, studija je pokazala da je Danska bila na prvom mestu u celini kada su uzeti rezultati iz četiri ključne kategorije – sajberbezbednost, digitalna i fizička infrastruktura, socijalna i ekonomska bezbednost.

Poslije Danske slede: Holandija, Nemačka, Španija, Portugalija, Švedska, Estonija, Litvanija, Irska i Slovačka, piše Politika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.