Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 13:35

Градиће се нови мост у Адранима, Ибарска магистрала код Краљева биће оспособљена за саобраћај у наредних 10 дана

Ибарска магистрала код Краљева биће оспособљена за саобраћај у наредних 10 дана, рекао је министар грађевине Горан Весић, који је најавио и градњу новог моста. Рок за изградњу је четири месеца, а градиће га д. о. о. "Нови Пазар пут"
Горан Весић је рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је Министарство грађевине саобраћаја и инфраструктуре издало хитан налог за формирање привремене девијације на месту прекида саобраћаја на државном путу првог Б реда 22, Мрчајевци - Адрани код моста преко Мусине реке.
"Jа сам јуче дао налог путевима Србије да се хитно изради девијација и да се овај мост руши и да се изгради потпуно нови мост. Овај мост је иначе изграђен 1964. године, зато има стубове у кориту, то се одавно већ не ради тако. Реконструисан је 2016. године, тада је требало да се изгради нов мост, а не да га реконструишу, јер је реконструисан на старим стубовима", рекао је Весић.
Девијацију ће извести "Путеви Србије" формирањем обиласка око локације прекида чим се вода повуче и омогући рад на постављању цеви и формирању насипа. Она ће бити у функцији до изградње новог моста на овом месту. Радови на изградњи новог моста почињу одмах по повлачењу воде и престанку падавина.
Девијација ће, најављује, за највише 10 дана бити завршена – направиће се цев кроз коју ће пролазити река, урадиће се земљани насип, тако да ће пут са асфалтом бити пуштен за саобраћај.
"Мораће да се вози спорије, али ће саобраћај ићи. То је оно што ћемо прво радити, што је ургентна мера. Следећа мера је да се сруши овај мост, да се изгради нови мост, нови мост ће бити изграђен са много већим распоном, јер једноставно мора тако због реке и оно што је важније, биће подигнут изнад садашњег моста. Један од проблема је што је садашњи мост грађен веома ниско у односу на реку", рекао је Весић.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.