Завршен Копаоник бизнис форум, окупио 1.600 учесника, одржано 36 панела

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 17:32

Завршен Копаоник бизнис форум, окупио 1.600 учесника, одржано 36 панела

У хотелу Гранд на Копаонику завршен је данас 31. Копаоник бизнис форум, а председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић је у завршној речи истакао да је за четири дана трајања догађаја било око 1.600 учесника, да је одржано 36 панела, четири пленарне сесије, те да су била >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << три специјална госта и један хард ток интервју. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Он је рекао да ће за 15 дана на сајту Копаоник бизнис форума бити објављене кључне препоруке Форума, а да ће следећи, 32. КБФ бити одржан од 2. до 5. марта 2025. године.
„На форуму су учествовали председница Владе Србије, гувернер Народне банке Србије, сви министри из економског дела Владе Србије, председник Фискалног савета Србије, имали смо госте из региона, потпредседника Владе Северне Македоније, министра финансија Босне и Херцеговине. Специјални гост је био Џефри Сакс, који је одржао занимљиво предавање, говорио је главни економиста Светске банке за Европу и Централну Азију Изворски, затим Мекгетиген, шеф мисије Међународног монетарног фонда“, рекао је он.
Додао је да жели да посебно истакне учествовање на Форуму бизнисмена Мирослава Мишковића.
Влаховић је нагласио да се разговарало о великом броју разних тема из области економије али да је агенда и модернизована а као најауктуелније теме је навео образовање, вештачку интелигенцију, креативну индустрију, климатске промене, тржиште рада. „Представили смо и резултате индекса корпоративне репутације, ЕXПО 2027, ако се не варам то је први пут да се ЕXПО представља, затим Форум напредних технологија НИШ и иницијативу Новосадског сајма. Током Форума је одржан читав низ билатералних и мултилатералних састанака, с обзиром да су са нама у ова четири дана били присутни власници, директори и комплетан менаџмент највећих српских и регионалних компанија из финансијског и реалног сектора“, рекао је он.
Навео је да се Форум финансира од спонзора и да се ни динар из буџета не издваја за његово одржавање.
Влаховић је захвалио спонзорима, партнерима Форума, посебно домаћину МК групи и хотелу Гранд.
Захвалио је и медијима, који су, како је рекао стрпљиво и пажљиво пратили рад Форума.
„Хоћу да упутим захвалност нашим медијским партнерима, Тањугу, Нину и Блицу“ рекао је Влаховић.
Katastrofalne štete i inflacija neprijatelji osiguranja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Завршен Копаоник бизнис форум, окупио 1.600 учесника, одржано 36 панела се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.