Izvor: B92, 15.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1,6 miliona DinaCard kartica

Beograd -- Više od 20 banaka izdaje DinaCard kreditne kartice, koje mogu da se koriste na 22.500 prodajnih mesta, rekao je Radovan Jelašić.

Naglašavajući značaj korišćenja kreditnih kartica nakon ukidanja čeka na poček, Jelašić je na konferenciji za novinare ukazao da je prednost "dina" kreditne kartice u pristupačnoj kamati od jedan do 1,8 odsto mesečno.

Nakon dve godine od uvođenja DinaCard sistema, izdato je više od 1,6 miliona "dina" platnih kartica. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Plan NBS je da do kraja godine u primeni bude dva miliona tih kartica kojima se gotovina trenutno može podizati na 600 bankomata.

"Od 38 banaka u Srbiji do sada samo Hipo-Alpe-Adria banka nije u sistemu DinaCard, a očekujemo da i ta banka do kraja oktobra počne da izdaje tu domaću platnu karticu", rekao je Jelašić, naglašavajući da su u toku pregovori sa internacionalnim platnim sistemima o korišćenju "dina" kartica i u inostranstvu.

On je naveo da je u Srbiji izdato više od tri miliona različitih platnih kartica i procenio da će u ovoj godini broj transakcija obavljenih platnim karticama preći 30 miliona, što je 10 puta više nego pre dve godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.