Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 22:22

Потрага за женом која је фалсификовала документа Будванке, па са њеног рачуна подигла 1,3 милиона евра

Црногорска полиција трага за женом за коју се сумња да је, користећи фалсификована документа клијенткиње "Ловћен" банке, са њеног рачуна подигла 1,3 милиона евра.
Жена је осумњичена да је 12. априла, користећи фалсификована документа клијенткиње >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ловћен банке, са њеног рачуна подигла 1,3 милиона евра.

Према сазнањима Вијести, из те банке дан касније обавестили су полицију, када је Будванка М. О. рекла да она није захтевала да јој се исплати новац који је чувала у банци.
Из Управе полиције незванично је речено да је тада и утврђено да су новац дали особи која је приложила фалсификовану личну карту на име М. О.
Преваранткиња је, наводно, 11. априла најавила да ће подићи уштеђевину у филијали банке у Херцег Новом, одакле су је, пошто се ради о великом износу, обавестили када да дође.
Дан касније она је са ранцем ушетала у банку, узела новац и отишла.
Превара је откривена када су списи послати централи банке у Подгорици, одакле су контактирали клијенткињу која им је саопштила да дуже од годину није долазила у Црну Гору.
"По налогу тужиоца предузимају се мјере и радње на идентификовању НН особе која је починила превару. Изузети су снимци са надзорних камера које су јасно забиљежиле починоца", рекли су незванично из полиције.
Према истим информацијама и у банци се спроводи интерна истрага. Из те банке данас су саопштили да је НН лице уз употребу фалсификованих докуменета починило "преварну радњу" на штету једног њиховог клијента.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.