Izvor: B92, 07.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1.000 radnika viška u Zastavi

Beograd -- Prema proceni Ministarstva privrede u kragujevačkoj fabrici automobila Zastava, 1.000 radnika je višak.

To je izjavio pomoćnik ministra privrede Milan Josipović, navodeći da će država tim radnicima ponuditi socijalni program. U međuvremenu, za jun je najavljen početak proizvodnje automobila "zastava10" u Kragujevcu po licenci Fijata.

Posle brojnih neuspelih pokušaja da nađe ozbiljnog strateškog partnera, fabrika automobila Zastava uz pomoć države >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vratila je dug Fijatu.

S njim je sklopila i ugovor o kupovini licence za proizvodnju modela "punto", odnosno "zastava10". Međutim, ta fabrika i dalje radi s gubicima i Ministarstvo privrede smatra da je neophodno restrukturiranje.

Novi model "zastava10" za sada se montira u Italiji i košta oko 8.000 evra. U junu treba da počne njegova proizvodnja i u Kragujevcu, za šta se sada radnici pripremaju.

U sindikatu Zastava automobila kažu da će se protiviti bilo kakvom otpuštanju radnika ako ne bude nađen strateški partner za fabriku.

Više o stanju u Zastavi i o novom modelu možete čitati na ekonomskom portalu B92.Biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.