Немачка економија у другом кварталу пала за 0,2 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 14:36

Немачка економија у другом кварталу пала за 0,2 одсто међугодишње

Немачка економија је у другом кварталу пала за 0,2 одсто у односу на исти квартал лане, саопштио је данас немачки Савезни завод за статистику Дестатис. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner Тржишта су предвиђала још већи међугодишњи пад БДП-а од 0,3 одсто, а он је сада успорен у односу на први >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << квартал, када је економија пала за 0,5 одсто на годишњем нивоу.
Како се наводи на сајту ове организације са седиштем у Висбадену, на кварталном нивоу је немачка економија стагнирала – у нескладу са тржишним прогнозама раста од 0,1 одсто. У претходна два квартала је забележена економска контракција, која је гурнула Немачку у техничку рецесију, пренеле су раније агенције.
Међународни монетарни фонд(ММФ) је пре три дана објавио суморну економску прогнозу за Немачку, у којој предвиђа да ће ова земља у 2023. години забележити негативан економски раст од минус 0,3 одсто и мало се опоравити у 2024. години, када ће њен БДП порасти за 1,3 одсто.
SAD: Ekonomija u drugom kvartalu porasla za 2,4 odsto međugodišnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка економија у другом кварталу пала за 0,2 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.