Izvor: RTS, 06.Dec.2023, 06:57

Болница за болести зависности у Пауновој више не постоји, од понедељка прима пацијенте на новој адреси

После много разговора, преговора, па и неспоразума, нађено је решење за дневну болницу у Пауновој улици. Од понедељка ова установа почиње да прима пацијенте на новој адреси.
Дневна болница за болести зависности у Пауновој више не постоји. Последњи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пацијенти отпуштени су у четвртак, а кључ у браву стављен је у подне следећег дана.
После вишемесечних преговора управе са Градом и Министарством, болница у којој се лече деца и одрасли зависници од алкохола, опијата, коцкања, видео игара и компјутера, преселиће се у некадашње стоматолошко одељење Дома здравља Врачар у улици Kњегиње Зорке.
Лекаре и сестре затекли смо како сређују ординације, иако још има посла за мајсторе.
"Има ту још послова који морају да буду одређени накнадно. Ми смо наставна база, треба уградити скрин, то је оно једносмерно огледало, треба дорадити још неке ствари. Углавном, од понедељка биће апсолутно сви услови који су потребни за пријем пацијената. По мом дубоком убеђењу, цела ова прича је трајала предуго. Могло је да се то заврши буквално за месец дана, као што се и завршило када смо интензивирали у новембру целу причу. Нажалост, провлачи се од јуна или јула, али драго ми је да се сада већ назире крај целе приче", каже прим. др Ивица Младеновић, начелник Клинике за болести зависности.
На другом спрату биће дечје одељење, а на трећем за одрасле. Требало би да први пацијенти дођу на терапију у заједници у понедељак. Kапацитет је 25 места за одрасле и 20 за децу. Наставиће да ради и клуб Паунов врт за пацијенте који су завршили интензивно лечење, али морају још две године да долазе у психотерапијске групе.
"Ово су дефинитивно услови који су технички бољи него у Пауновој. Већи простор, имамо више просторија, на крају крајева ово јесте и центар града и терапија у заједници која је потпуно заживела. С тим што увек нешто фали. У Пауновој је било доста зеленила, људи су волели Паунову због тог зеленила, осећали су се као код куће", истиче др Младеновић.
Свако ко се обрати клиници за болести зависности, донео је најважнију одлуку у животу. Нова локација и већи простор, добар су почетак. И за њих и за чланове породице, који су им највећа подршка током лечења.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.