Izvor: RTS, 16.Nov.2023, 10:50

Потврђена исправност воде у Крушевцу, мештани Ћићевца је користе само за санитарне потртебе

Због испирања водоводне мреже у Крушевцу, услед квара који се у уторак догодио на магистралном цевоводу "ф 500" код источне заобилазнице у Дедини, у поједини деловима града дошло је до замућења. Анализе 17 узорака воде из дистрибутивне мреже, које је обавио Завод за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јавно здравље у Крушевцу, показале су потпуну физичко-хемијску исправност воде.
Због потврђеног присуства хлора у узорцима, према речима др Предрага Павловића, директора ЗЗЈЗ у Крушевцу, очекивања су да и микробиолошке анализе, које су у процесу рада, покажу исправност, те да је самим тим вода у крушевачком водоводу исправна за пиће.
Мештани Ћићевца, који су након једндневног прекида у снабдевању јуче добили воду, због слабијег притиска и повећане мутноће у мрежи, не требају воду да користе за пиће и припремање хране, већ само за санитарне потребе, све док се анализама ЗЗЈЗ Крушевац не потврде три исправна узастопна узорка.
Током дана очекује се и отклањање квара на магистралном цевоводу због кога су јуче без воде остали и мештани села на левој обали Западне Мораве која су прикључена на акумулацију Ћелије.
До поновног успостављања водоснбдевања на свим подручијима ЈКП Водовод Крушевац организовало је алтернативно снабдевање стационарним и покретним цистернама са водом за пиће.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.