Izvor: RTS, 16.Nov.2023, 07:08

Нова рунда дијалога Београда и Приштине, одржан састанак Петковића и Лајчака

Завршен билатерални састанак између делегације Београда на челу са директором Канцеларије за Косово и Метохију, Петром Петковићем и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака и његовог тима.
У Бриселу се одржава >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нова рунда дијалога са Приштином под покровитељством ЕУ. Мирослав Лајчак ће најпре одржати билатералне састанке са делегацијама Београда и Приштине, након чега је предвиђен трилатерални састанак.

Предвиђени су разговори о Статуту ЗСО, енергетици, несталима.
Петар Петковић је раније, након састанка председника Александра Вучића и Мирослава Лајчака у Београду, изјавио да разговори о статуту ЗСО треба да дају одговоре на који начин ће се решити бројна важна питања која се односе на заједницу, а пре свега на који начин ће бити решена извршна овлашћења која ЗСО има, у складу са споразумима који су потписани 2013. и 2015. године.
"То се односи и на здравство и школство и просторно планирање и сва друга важна питања. Београд има пуно право да финансира све те институције кроз ЗСО", истакао је Петковић.
Две стране су претходнo биле у Бриселу 26. октобра и тада су одржани одвојени састанци председника Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са представницима ЕУ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.