Izvor: RTS, 02.Nov.2023, 20:52

Нови Пазар, шетња у знак подршке палестинском народу

Више хиљада Новопазараца одазвало се шетњи подршке палестинском народу. Протестна шетња почела је у 19 часова на централном тргу, на којем су постављене палестинске заставе и фотографије страдања у Гази, уз дељење памфлета који позивају на бојкот израелских производа. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Шетњу у Новом Пазару под слоганом "За слободу, за мир и за Палестину" организовале су новопазарске хуманитарне и невладине организације, позивајући грађане путем друштвених мрежа.

Новопазарци су прошетали главним улицама носећи транспаренте, палестинске и бошњачке заставе, уз поруке да су сви на страни истине. Упутили су захтеве свету да се заустави страдање житеља Газе.
"Храброст је стати на страну добра, истине и правде. Вечерас стојимо једни поред других. Можемо да кажемо да Нови Пазар има храбре, истинољубиве и саосећајне људе. Ту смо да дамо подршку Палестинцима - муслиманима и хришћанима, и да кажемо да невину децу Газе и Палестине никада нећемо заборавити. Осуђујемо било какав терор над невиним цивилима, ма ко они били", истакао је један од организатора шетње Фејзо Радончић.
Претходни скуп подршке Палестинцима одржан је у Новом Пазару пре три недеље, када је на скупу било неколико стотина људи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.