Izvor: RTS, 28.Okt.2023, 14:13

Канцеларија за КиМ: Градња полицијске станице код основне школе у Зубином Потоку је нови удар на мир

Градња полицијске станице такозване косовске полиције у непосредној близини Основне школе "Јован Цвијић" у Зубином Потоку нови је удар на мир и покушај застрашивања српске заједнице на северу Космета, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Канцеларија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за КиМ у саопштењу наводи да "власти Аљбина Kуртија свакодневно настављају са ескалаторним и једностраним акцијама на северу Kосова и Метохије које за циљ имају подизање тензија и изазивање нових криза и угрожавање опстанка нашег народа". 
"Таква у низу је и нова акција Аљбина Kуртија да баш на велики српски празник Свету Петку отпочну радови на градњи полицијске станице косовске полиције у непосредној близини Основне школе 'Јован Цвијић' у Зубином Потоку и то на земљишту које је некада припадало овој образовној установи", каже се у саопштењу.
Истиче се и да су родитељи деце која похађају ову школу, али и остали мештани Зубиног Потока, "револтирани и забринути због чињенице да ће им Kуртијева полиција бити у близини деце".
"Тим пре, када се зна да та иста Kуртијева полиција малтретира и пребија српску децу, пуца у ненаоружане Србе, свакодневно хапси, пресреће и малтретира миран српски народ и да немају ни шта да траже на северу покрајине по слову споразума, а камоли у близини школа", наводи Канцеларија.
Наглашава да је, после нелегално изграђених база на северу KиМ, у Зубином Потоку и Лепосавићу, "градња полицијске станице у близини основне школе нови удар на мир и покушај застрашивања српске заједнице која на Kуртијеву полицију гледа као на окупаторску силу".
"Поставља се питање на које треба да одговоре и сви представници међународне заједнице – због чега је Kурти одлучио да баш сада крене у реализацију одлуке старе пет година и да гради своје полицијске станице у близини основне школе и да ли су слике тешко наоружане тзв. косовске полиције оно што наша деца треба свакодневно да гледају и уз то одрастају? И да ли је то нормално било где у свету осим у Kуртијевој 'демократији'?", закључује Канцеларија за КиМ у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.