Izvor: RTS, 31.Avg.2023, 11:55

ФСБ: У Брјанској области неутралисана украјинска диверзантска група; Кијев: Наше снаге настављају пробој ка Мелитопољу

Рат у Украјини – 554. дан. Кијев наставља са интензивним нападима дроновима на територији Русије. Москва поручује да такви напади неће проћи некажњено. Румунија и Холандија успостављају центар за обуку украјинских пилота за Ф-16. Жозеп Борељ предложио оснивање Фонда >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за помоћ Украјини.
Москва је оптужила Кијев за покушај напада дроновима на пет региона у централној Русији и Псковску област на северозападу земље. Гађани су циљеви у Брјанској, Калушкој, Орловској, Рјазанској и московској регији. У Области Псков, удаљеној од Украјине више од 600 километара, погођен је војни аеродром.
Из Москве поручују да талас напада на руску територију неће проћи некажњено.
Наводе да су у Црном мору уништена четири војна чамца оружаних снага Украјине у којима се налазило око 50 војника, те да су да су борбени авиони уништили и два украјинска морнаричка чамца са посадом у близини Змијског острва у Црном мору.
Кијев је, са друге стране, саопштио да је неколико зграда запаљено, те да су две особе погинуле у руском нападу на Кијев.
Истрага о паду авиона у којем је прошле недеље погинуо oснивач приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин, је руска ствар, саопштава Кремљ одбацујући захтев Бразила да се покрене међународна истрага.
Руска амбасада у Вашингтону оценила је одлуку САД да пошаљу још један пакет војне помоћи Украјини као врхунац лицемерја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.