Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 13:42

Звездан Терзић ослобођен оптужбе за злоупотребе, тужилаштво улаже жалбу

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић ослобођен је оптужбе за злоупотребе у вези са трансферима некадашњих играча ОФК Београд после 15 година суђења. Више јавно тужилаштво у Београду уложиће жалбу на пресуду. Драго ми је да је суд потврдио моју невиност >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и да се овај случај коначно завршио, поручује Терзић.
Ово је првостепена пресуда на коју тужилаштво и одбрана имају право да уложе жалбу Апелационoм суду у Београду. Терзић је ослобођен оптужбе да је злоупотребом положаја од продаје фудбалера Бранислава Ивановића противправно присвојио новац, док су оптужбе за злоупотребе од продаја фудбалера Вање Грубача и Срђана Станића раније застареле. Његов сарадник Дражен Подунавац је, такође, ослобођен оптужбе.
"Полиција и тужилаштво су тада, 2008. године, покренули овај процес без доказа, селективно и непринципијелно, под притиском тадашњих политичких моћника. Како другачије објаснити чињеницу да су сви клубови у свим спортовима у том периоду функционисали на један исти начин, а једино су људи из малог ОФК Београда због тога били процесуирани", рекао је Терзић Танјугу.
Тужилаштво је, такође, показало и једно велико неразумевање начина на који је спорт функционисао пре 20 и више година, од када датирају ови случајеви, додао је Терзић.
"Руковођење ОФК Београдом сам преузео 1997. године када је клуб био пред распадом, када се такмичио у другој лиги, а од њега сам убрзо направио трећи најуспешнији клуб у држави. Са својим пријатељима сам га финансирао сам, без иједног динара помоћи државе или града. Када је 2008. године оптужница подигнута, Скупштина ОФК Београда је донела једногласну одлуку да сам за све урађено заслужио орден, а не оптужницу и то је једина истина", навео је Терзић.
Никад за ових 15 година тужилаштво није суду понудило ниједан једини доказ који би поткрепио оптужницу против мене, нагласио је Терзић.
"Вештак финансијске струке, кога је суд одредио да вештачи документацију, је у потпуности потврдио моју одбрану, а да тужилаштво током његовог излагања није за њега имало ниједно једино питање. Ја сам се 2010. године вратио у Србију добровољно, да би ми се судило. Тадашњи режим, који је у потпуности контролисао и тужилаштво и суд, био је на власти још две године након мог повратка у земљу и имали су довољно времена да ме осуде да су имали ниједан једини доказ", истакао је Терзић.
"Због великог интересовања медија, суд годинама није знао како да оконча овај процес. Суд годинама није ни заказивао главни претрес, јер је преко међународне правне помоћи чекао додатне доказе из иностранства који никада нису стигли јер не постоје", додао је Терзић.
Указао је да је ослобађајућа пресуда била очекивана и једина исправна одлука, као и да је доживљава као велику сатисфакцију за себе и своју породицу.
"Нећу се више оглашавати овим поводом, желим да се фокусирам само на Црвену звезду и да наставимо да градимо клуб на који ћемо сви бити поносни у Лиги шампиона", поручио је Терзић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.