Izvor: RTS, 30.Jul.2023, 20:21

Преминуо новинар "Блица" Владимир Лојаница

Владимир Лојаница, дугогодишњи новинар "Блица" и освајач бројних награда за репортаже, хуманост и људскост, преминуо је изненада у 47. години у Ужицу.
Владимир Лојаница новинарством је почео да се бави 2001. године, а пуних 19 година радио је као дописник >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Блица из Ужица.
Добитник је награде "Зоран Тмушић" коју општина Чајетина додељује појединцима за хуманост и људскост у тешким временима. Ту награду понео је због низа хуманитарних акција које су покренуте након што је издао збирку репортажа под називом "Глув је дан без људи".
Прошле године добио је две награде - другу награду на конкурсу за репортажу "Владимир Влада Ћосић" у организацији М новина из Сремске Митровице за репортажу "Звонар доброселичке цркве сања да поведе коло" објављене у Блицу.
Крајем прошле године добио је награду "Др Марко Младеновић" за медијски допринос борби против депопулације за 2022. годину за репортажу "Очинске сузе намученог Боривоја".
Од општине Бајина Башта 2016. године добио је захвалницу за исказану хуманост и помоћ дечаку оболелом од ретке болести Деспоту Лазићу у акцији "Срце за децу". Те године понео је трећу награду Интернационог фестивала репортаже и медија "Интерфер Златна Ника" за друштвено-одговорну репортажу.
На интернационалном фестивалу репортаже и медија "Интерферер" у Апатину 2014. године освојио је другу награду у конкуренцији новинска репортажа за репортажу "Сарино срце је пукло од туге".
Добио је УНС-ову годишњу награду "Лаза Костић" за репортажу (2012), као и две награде "Др Марко Младеновић" Медијског форума у Тополи за допринос борби против беле куге (2019. и 2022. године).
Место и датум сахране биће накнадно објављени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.