Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 11:29

Чачак, спречен транспорт свиња из подручја зараженог афричком кугом

Ветеринарска инспекција одузела је на територији Чачка 22 прасета и једног товљеника, непознатог здравственог статуса и порекла, који су камионом транспортовани из подручја зараженог афричком кугом свиња, због постојања опасности од ширења те заразне болести. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Сарадњом Републичке ветеринарске инспекције, саобраћајне полиције и Тужилаштва спречен је транспорт потенцијално заражених свиња на територији града Чачка, а против возача камиона биће поднета кривична пријава, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. 
Ветеринарска инспекција синоћ је одузела спорну пошиљку 22 прасета и једног товљеника који су били непознатог здравственог статуса и порекла. 
Како се наводи, возило којим су транспортоване животиње долазило је из подручја зараженог афричком кугом свиња и постојала је опасност ширења те заразне болести.
Ветеринарска инспекција је изашла на позив Саобраћајне полиције која је зауставила возило код насеља Паковраће, а о свему је обавештено и Основно јавно тужилаштво у Чачку. 
У саопштењу се подсећа да члан 270 Кривичног законика предвиђа новчану казну или затвор до две године за оне који не поступају по прописима, одлукама или наредбама којима се одређују мере за сузбијање или спречавање заразних болести животиња.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.