Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 18:38

Пожар и експлозије недалеко од ваздухопловне базе код Волоса

Шумски пожар је изазвао серију експлозија у складишту муниције Ратног ваздухопловства недалеко од војног аеродрома и градића Неа Анхиалос у грчкој области Тесалија у централном делу земље.
Складиште муниције које је експлодирало налази се на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око шест километара северно од ваздухопловне базе која је унапред евакуисана, саопштили су из грчке војске.

Није пријављено да има повређених, а становништву у околним насељима је из предострожности наређено да се евакуише, преноси агенција АП.
На кућама у околини попуцали су прозори. Грчка телевизија ЕРТ снимила је становнике и посетиоце градића Неа Анхиалос како иду ка малој локалној луци како би били евакуисани морем, док су други кренули колима.
Према речима сведока, експлозије су се чуле до Волоса који је удаљен око 20 километара од базе.
Крсто Ђуровић из тог грчког града каже за РТС да Грци нису стигли на време да евакуишу све јединице противваздушне одбране по брдима око војног аеродрома, па су се поједини магацини запалили.

"Доста јаке детонације се чују, мене је подсетило на бомбардовање. Можете мислити каква је паника када пуцају прозори и излози на локалима. Општа је паника, људи су већ у чамцима на мору са породицама. Ко год је имао чамац, он је већ на мору", истиче Ђуровић.
У пожарима широм Грчке, које појачавају јаки ветрови и температура виша од 40 степени, настрадало је до сада пет особа. Ове године је забележено више од 500 шумских пожара широм земље.
У Грчку је стигао и спасилачки тим из Србије који данас током читавог дана учествује у гашењу пожара у Волосу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.