Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 16:34

Млади одбојкаши из Србије и света на одбојкашком кампу Вање Грбића у Ваљеву

На 7. међународном одбојкашком кампу "Владимир Вања Грбић" овога лета у Ваљеву учествоваће 770-оро деце и младих из целог света. Имају оптималне услове за рад, вежбају, тренирају, друже се и бораве у природи.
Очување здравља кроз спорт један је од најважнијих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << принципа рада са децом и младима нашег славног репрезентативца Владимира Вање Грбића. На летњем кампу у Ваљеву ради се на превенцији повреда, а игра на одбојкашком терену оптималнија је када се победе страхови, стекне самопоуздање и поспеши мотивација.

“Ово је претеча система који ће се у некој блиској будућности, кад год, сигурно применити зато што се програм прави на основу директно измерених варијабли. Односно, параметри који се добију су акционо истраживање за свако дете су индивидуални”, наводи Владимир Вања Грбић.
За 7 година од оснивања, на кампу је учествовало око пет хиљада деце и младих из читавог света.
“Ја долазим из Кеније у Африци. Ово ми је први пут у „Вања Грбић кампу" и највише волим тренинге и како могу да се дружим са свима овде”, наводи Дуња Јовановић, из Кеније.
“Вања има једну мисију да децу научи како да воле одбојку, односно спорт. И Вања ми је помогао да добијем стипендију у Америци и да наставим своје школовање и играчку каријеру”, истиче Алекса Пљеваљчић, из Сремских Карловаца.
“Дошао сам са идејом да подигнем ниво концентрације и фокуса на то што радим. Овде могу да докажем себи и другима да могу да напредујем до европског и светског нивоа у одбојци, а што се тиче „стафа" и спортске културе да могу да будем боља особа”, наглашава Морган Биасото, из Ђенове.
“Дођем, купам се, лепо се забављам са другарима. Идемо на неке делове, истражујемо нешто, свакакве свари”, задовољна је Мила Грбић, из Београда.
После обавеза у салама и теретани, млади спортисти радо бораве у природи, углавном на обалама Граца. Због добрих услова за рад другу годину у Ваљеву камп се одржава не само током лета, већ и зими.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.