Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 06:11

Основана Бизнис кејс асоцијација Југоисточне Европе

Бизнис кејс асоцијацију Југоисточне Европе основали су студенти – такмичари ФОН-а како би спојили теорију и праксу, и боље се спремили за међународна такмичења. Захваљујући добрим пласманима на међународним надметањима, постали су организатори и међународног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << такмичења у Београду.  
Схвативши да имају већ триста алумни чланова, чланови Кејс стади клуба Факултета организационих науке одлучили су да повежу студенте и људе из праксе, менторе и све оне који могу да помогну студентима и факултету у припремама за одлазак на светска такмичења. Тако је настала Бизнис кејс асоцијација Југоисточне Европе.

"Циљ нам је да креирамо један заједнички екосистем и да постанемо пре свега сјајни професионалци, а наравно и да останемо људи. Тако да то је главни циљ, да помоћу кејс метода решавамо реалне изазове у привреди и да на тај начин учимо и ми, и да индустрија учи од нас", каже Александра Вучичевић из ове асоцијације.
Кејс стади клуб има више сектора, а то су људски ресурси, маркетинг, алумни. Не заборавља се ни трансфер знања млађим члановима.
"Била сам на пет светских такмичења до сада и највећи успех је прво место на светском такмичењу на Флориди, а поред тога је ту и друго место на светском такмичењу у Порту. Наши алумнисти су искусни такмичари који су учествовали на многим светским такмичењима и самим тим су и компетентни да пренесу то знање на наше млађе чланове како бисмо наставили традицију коју имамо на светским такмичењима", указује Исидора Марковић, председница извршног одбора Кејс стади клуба.
Имају готово тридесет такмичара који су спремни да се суоче са такмичарима из региона, каже менторка победничких тимова проф. Весна Дмњановић.
"А наша формула успеха јесте што заиста повезујемо мултидисциплинарност, менаџмент и информационе технологије, системе, са друге стране сениоре и јуниоре, и тај тимски рад воде академски и ментори из праксе", рекла је Дамњановићева.
Тако су припреме за такмичење у Канади у октобру већ почеле.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.