Izvor: RTS, 22.Jul.2023, 06:51

У невремену у Србији погинуло дете у Новом Саду, оштећене три зграде приликом пада крана, пет особа спасено

Јака киша, праћена грмљавином и олујним ветром погодила је синоћ Србију. Највише је погођена Војводина. Током олује у Новом Саду, погинуло је дете и пао је кран на Детелинари. Део кровне конструкције Новосадског сајма пала је и блокирала две коловозне траке. Велика >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << штета у Бачкој Паланци. Сектор за ванредне ситуације спасао пет особа, међу којима и повређену жену. Без струје су синоћ остали делови Новог Сада, Бачке Паланке, Темерина, Жабља, Футога и Зрењанина.
Дванаестогодишњи дечак погинуо је у Новом Саду, потврђено је РТС-у у полицији. Како РТС незванично сазнаје, реч је о дечаку који је око 18 часова изашао из куће и када је почело невреме дошао је до адресе на којој му станује тетка.

Након што се чуо врисак, комшије су дечака затекле испод прозора зграде, поред гасних инсталација које су варничиле, одакле су га преместили до доласка хитне помоћи.
Истрага ће показати шта је узрок и како је дошло до смрти.
Највеће последице невремена претрпела је Војводина посебно је погођена Бачка Паланка и Нови САД, а значајна штета причињена је и у Футогу, Темерину, Зрењанину али и у Београду, Пожаревцу и другим градовима Србије.
Припадници МУП, Сектора за ванредне ситуације  имали су највише интервенција у Новом Саду и Бачкој Паланци, где су спасили пет лица, међу којима и жену која је радила у киоску на који је пало дрво, као и двоје деце која су се налазила у колима на које је такође пало оборено стабло.
У Ургентном центру КЦВ-а помоћ је потражило 30-так Новосађана, али су на срећу у питању биле лакше повреде.
Део кровне конструкције Новосадског сајма је пао и том приликом блокирао две коловозне траке, док је кран који је пао у  новосадском насељу Детелинара оштетео три зграде.
На више локација припадници Сектора за ванредне ситуације помагали су комуналним службама у санирању последица и уклањању палих стабала.
Након завршетка временских непогода, на београдском аеродрому је поново почело снабдевања авиона горивом, чиме су створени услови да летови наставе да саобраћају редовно, саопштено је из прес службе београдског аеродрома.
У саопштењу се наводи да авио-компаније праве приоритете за снабдевање горивом на својим летовима, и истиче се да аеродром ни у једном тренутку није био затворен за саобраћај

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.