Izvor: RTS, 21.Jul.2023, 19:23

Невреме у Србији – дете страдало током олује у Новом Саду, пет особа спасено, једна повређена, пао кран на Детелинари; олуја и у Београду

Након Италије, Словеније, Хрватске, јака киша, праћена грмљавином и олујним ветром задесила је и Србију. Највише је погођена Војводина. Током олује у Новом Саду, погинуло је дете. Сектор за ванредне ситуације спасао пет особа, међу којима је једна жена повређена. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Без струје делови Новог Сада, Бачке Паланке, Темерина, Жабља, Футога, Зрењанина. И у Београду пљусак са грмљавином и јаким ветром.
У Србију стигла облачност, која се премешта из Славоније на исток, носећи са собом пљускове, грмљавину и краткотрајно јак, олујни ветар, што је друго велико невреме за само три дана, будући да је у среду због олује евакуисано 15 особа широм земље.
Јако грмљавинско невреме прво је око 19 часова захватило северозапад Војводине, а Републички хидрометеоролошки завод је саопштио да ће се до 22 часа проширити на већи део покрајине.
Како се наводи, невреме пратити интензивни пљусак, јака грмљавина, јак и олујни ветар, као и локална појаву града.
МУП је грађане упозорио на опасност од јаких ветрова, јаких и обилних падавина, удара грома и могућег града и апеловао на све да се придржавају прописаних мера, у зависности од тога да ли се налазе у затвореном или на отвореном простору, у природи.
Претходно је снажно невреме погодило северни део Ломбардије у Италији, где је падао град величине тениске лоптице. У предграђу Милана дувао је олујни ветар налик торнаду који је рушио дрвеће. Град је оштетио многе аутомобиле, а два подвожњака су поплављена.
Невреме је затим погодило Словенију, па Хрватску.
У Словенији олуја није чупала дрвеће, а град је падао у централном делу земље.
У Хрватској је неколико градова погођено јаким невременом. У Ријеци је причињена велика материјална штета, а у Загребу је вода пробила у скупштинску салу.
Невреме је у поподневним сатима погодило и Републику Српску, где је ветар носио и кровове.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.