Izvor: RTS, 16.Jul.2023, 20:47

Колона на Градини дуга седам километара, некима позлило док су чекали

Најдуже колоне су и данас на Градини, а чека се три сата на излазу из земље и бар још толико у међупростору између Србије и Бугарске. Препорука грађанима је да избегавају да иду преко овог прелаза викендима до краја сезоне, јер су колоне увек километарске. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Гужва на граничном прелазу Градина данас је достигла кулминацију – колона возила дуга је седам километара. Чека се више од три сата на излазу из Србије и бар још толико у међупростору.

Наша полиција и царина улажу максималне напоре, раде по минималном режиму, али је проток возила огроман и загушење у међупростору, не дозвољава бржи пролаз, јавља репортерка РТС-а.
Саобраћајна полиција, иначе, регулише саобраћај код тунела Пржојна падина и сукцесивно пушта аутомобиле како се не би направио додатан колапс на ауто-путу.
Препорука за наше грађане је да, ако иду у Бугарску или Грчку на море, да то раде радним данима, а не викендом јер ће гужве бити до краја летње сезоне.
Било је и доста интервенција хитне помоћи из Димитровграда јер је многима позлило док су чекали.
На граничном прелазу Хоргош, на улазу у Србију, задржавања су око 45 минута. На Батровцима аутомобили чекају 10-15 минута да би ушли у нашу земљу, а на Прешеву се чека око 30 минута ка Северној Македонији. На граничном прелазу Гостун ка Црној Гори задржавање је пола сата.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.