Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 16:41

Хапшења због проневере новца добијеног као помоћ током ковида

Полиција је у Нишу ухапсила седам особа, док ће против још 12 лица бити поднетa кривичнa пријава у редовном поступку, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца. Сумња се да су оштетили буџет Србије за више од пет милиона динара. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ухапшени су Д. А. (1979), одговорно лице Привредног друштва за превоз путника у друмском саобраћају "Југопревоз“ ДОО, С. Б. (1981), одговорно лице ПД за туризам, трговину и услуге "Dеus-dea story“ ДОО, М. Н. (1983), Љ. Ц. (1961), као и С. М. (1952), Љ. М. (1957) и Н. М. (1988).
Сумња се да је Д. А., као одговорно лице ПД "Југопревоз" и овлашћено лице за подношење пореских пријава у ПД "Dеus-dea story“, од маја 2020. до јуна 2021. године, 4.025.196 динара из буџета Републике Србије, које је на име ковида добио за запослене, пренео на текуће рачуне осталих осумњичених.
Они су потом, како се сумња, новац који им је уплатио Д. А., подизали са рачуна и предавали му га на руке.
Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.