Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 09:38

Реконструкција лесковачке болнице, коме је теже без климе пацијентима или радницима

Крајем прошле године почела је комплетна реконструкција лесковачке Опште болнице која је наметнула нову организацију рада. У лесковачкој болници су само најхитнији пацијенти. Просторије најмлађих на одељењу педијатрије су климатизоване, а ми смо проверавали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << коме је теже на тропским температурама, пацијентима у собама без климе или радницима у делу болнице који је велико градилиште.
На читавој хоризонтали од шест спратова остали су само носећи зидови. Обиман посао који не дозвољава прекиде. Већина радова је унутра па се радници не жале.

"Сви смо задовољни са послом", каже Ивица Петровић, радник на градилишту
Његов колега Драган Младеновић је рекао да имају једну паузу од пола сата и за кафу још једну од пола сата.
Са друге стране зграде смештена су одељења.На офтамологији су сада подстанари неурологија и ОРЛ служба.Овде су собе без клима уређаја, али приземље је па је нешто пријатније на плус 40.
"Оно што је важно то је да у салском делу имамо климе тако да што се тог дела тиче за сада није лоше“, каже  нечелник одељења ОРЛ Опште болнице Лесковац др Владимир Марковић.
Комплетна реконструкција унутрашњости лесковачке Опште болнице не сме да наруши нормално функционисање. До завршетка радова по највишим стандардима када ће цела болница имати централну климатизацију неопходно је сналажење и толеранција.
"Искористили смо климе са супротне стране где су радови па смо ставилина одељењима где је то потребно, није лако, међутим, ми се трудимо да то функционише како треба. Ми смо смањили број пацијената значи сад се примају хитне хируршке интервенције“, рекао је помоћник директора Опште болнице Лесковац прим. др Милан Петровић. 
Они не смеју да трпе и осете врелину. Све собе са клима уређајима, али на срећу број малих пацијената на одељењу педијатрије је минималан. Донација коју су упутили Срби из Ванкувера олакшаће посао педијатрима.
"Сакупљено је 14.000 евра за болницу у Лесковцу што је у историји хуманитарне помоћи која је дужа од 20 година највећа сума,“ каже Негослав Ђаја, посредник Фондације “Сабор Србије“ из Ванкувера.
Лекар на одељењу педијатриједр Миљана Цветановић навео је да су два мониторинга, колица за терапијску примену лекова, два пулскаоксиметра су донацијем које су од великог значаја зато што ће олакшати ефикасност у дијагностичке и терапијске сврхе.
За две године са завршетком реконструкције вредне пет милијарди динара нова, савремена опрема стиже на сва одељења лесковачке Опште болнице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.