Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 09:50

Оптужни предлог против полицајца због привођења митрополита Амфилохија пре три године

 Основно државно тужилаштво у Подгорици поднело је оптужни предлог против полицијског службеника П.М. због кривичног дела противправно привођење сада, покојног митрополита Амфилохија. К
Подгоричко тужилаштво саопштило је да је полицајац П. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << М. из Подгорице осумњичен да је 22. јуна 2020. године незаконито држао у притвору митрополита Амфилохија.

Став тужилаштва је да је митрополит Амфилохије, који је преминуо 30. октобра исте године, доведен 22. јуна у зграду Центра безбедност да би у својству грађанина одговорио на питања о литији организованој дан раније, а због прекршене мере Националног координационог тела за сузбијање ширења вируса корона.
Саслушање митрополита Амфилохија трајало је шест сат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.