Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 12:51

Министар Мали у Сурчину обишао припреме радове на локацији будућег Експа

Министар финансија Синиша Мали обишао је припремне радове на локацији у Сурчину на којој ће бити изграђен нови Експо. Градимо један поступно нови град, Експо ће бити највећи грађевински подухват у овом делу Европе, истакао је Мали.
У току су радови >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на изградњи линијске инфраструктуре за потребе развоја нове области у оквиру које ће бити изграђен Национални фудбалски стадион и нови сајам, где ће бити одржана Међународна специјализована изложба Експо, од 15. маја до 15. августа 2027. године.
Такође ту ће бити изграђен и велики број стамбених, пословних и комерцијалних зграда, рекао је Мали и истакао да је то огроман грађевински подухват који ће запослити комплетну грађевинску индустрију, подизвођаче, каменоломе и донети велику корист целокупној привреди Србије.
"Потврдили смо да умемо, да знамо да побеђујемо и ево, победили смо и у овој утакмици да будемо домаћини Експа 2027. Ради се, гради се и од овога сви грађани Србије имаће користи", нагласио је Синиша Мали и додао да је Србија доказала да иде напред.
Министар финансија је додао и да је ово део Београда који ће се највише развијати у наредном периоду. Мали је нагласио и да комплекс Експа и новог Националног стадиона треба да буду завршени до краја 2026. и да уколико тако не буде, он лично преузима одговорност на себе због тога.
"Ако успеха буде, сви смо одговорни, али ако буде неуспех, нека ја будем одговоран, али ми то нећемо дозволити", казао је министар финасија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.