Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 06:50

Мали матуранти попуњавају листе жеља, коначне листе у недељу

Мали матуранти још данас до 15 сати попуњавају листе жеља за упис у средње школе, што могу учинити електронски или непосредно у својим основним школама.
Важно је да се попуне свих 20 могућности за жељене школе и да ученици реално сагледају своје >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултате у односу на број поена потребних за упис у жељене средње школе.
Kако је наведено, попуњавање листе жеља електронским путем трајаће данас до 15 сати на порталу "Моја средња школа".
Попуњавање и предаја листе жеља непосредно у основној школи и унос у базу података могуће је данас од 8 до 15 часова.
Провера тачности листе жеља од стране ученика у основним школама, електронским путем и непосредно у школи је у суботу,  1. јула. Пријем на приговор ученика на изражене жеље и уношење исправки непосредно у школи биће истог дана од 8 до 15 часова.
Објављивање коначне листе жеља биће у недељу, 2. јула до 8 часова.
Објављивање коначних резултата расподеле по школама и образовним профилима у основним и средњим школама биће објављено у понедељак, 3. јула, до 8 часова.
Рангирање за упис врши се на основу постигнутог успеха у шестом, седмом и осмом разреду, успеха на завршном испиту и успеху на такмичењима.
Из шестог, седмог и осмог разреда ученици могу да понесу 60 бодова, а на малој матури максимум 40, што значи укупно највише 100 бодова.
За упис ученика у први разред средње школе за школску 2023/2024. годину, планирано је 75.853 места.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.