Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 10:36

Рођени брат осумњиченог за масовно убиство у Младеновцу одбио да сведочи

У Вишем јавно тужилаштву у Смедереву рођени брат осумњиченог У. Б. за масакр у селима Дубона и Мало Орашје, искористио је своје законско право да не сведочи. Поред брата саслушана је и његова супруга, односно снаја осумњиченог У. Б., као и још два сведока, сазнаје Танјуг. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Рођени брат и снаја су искористили своје законско право да као чланови породице не сведоче у овој фази поступка. За данас је предвиђено саслушање још неколико сведока, а укупно су до данас саслушана 52 сведока у овом поступку.

Међу саслушаним сведоцима налазе се чланови породице убијених и рањених, као и таксиста кога је, како се сумња, У. Б. под претњом натерао да га одвезе до села близу Крагујевца где је касније и ухапшен.
Поред У. Б. ухапшени су и његов отац Р. Б., ујак Г. Г. и брат од ујака Б. Г. и сви се налазе у притвору. Оцу, ујаку и брату од ујака осумњиченог се на терет ставља кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
У. Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа.
Девета жртва овог масакра је преминула касније од задобијених повреда.
Након убиства сумња се да је У. Б. дошао до наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио таксисти и путници таксија бомбом, чиме је принудио возача да га одвезе до села код Крагујевца где је и ухапшен.
У. Б. се стављају на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила. Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.