Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 17:59

Снажна експлозија у Паризу, повређено више од 20 људи

Више од 20 људи је повређено у снажној експлозији гаса у центру Париза.
Експлозија гаса се догодила у Латинском кварту у петом арондисману нешто пре 17 часова по локалном времену.

Пламен који је настао након експлозије захватио је неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << зграда, а део једног објекта се урушио на улицу, саопштио је полицијски званичник.
Испод рушевина су остали заробљени станари зграде. Полиција је саопштила да су 24 особе повређене, од којих четири тешко, док се две воде као нестале.
Према речима сведока, пре експлозије се у ваздуху осећао јак мирис гаса, али локалне власти још увек нису саопштиле тачан узрок инцидента.

Француски министар унутрашњих послова Гералд Дарманин позвао је грађане Париза да избегавају подручје око улице у којој је дошло до експлозије како не би ометали спасиоце.
На лицу места су бројне ватроганес екипе, полицајци и екипе Хитне помоћи. Ватра је под контролом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.