У Ветернику постоји бизнис који је процветао из хобија

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 08:46

У Ветернику постоји бизнис који је процветао из хобија

Јаја и месо препелице служило се још у старом Египту. Њихова лековитост, вековима је позната у Кини и Јапану. Међутим, већ дванаест година њихова присутност на новосадском тржишту приметна је захваљујући узгајивачу Игору Шаровићу из Ветерника. Фото: Ilustracija/ nsuzivo.rs/Pixabay „Почели >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо бизнис из хобија. Већ 12 година бавимо се овим послом. Поседујемо укупно 250 препелица а 170 носиља. Све више људи преферира здрав начин исхране, без пестицида. Препеличја јаја немају холестерол, не могу да добију салмонелу. Препелице су отпорне животиње, а исхрана је слична као и за коке носиље – протеинска. За свој животни век снесу до 280 јаја. У просеку ове птице носе јаја око годину ипо дана. Није велика исплативост у овом бизнису. Да би се исплатио иде четири женке и један мужјак, да би била боља опљодња требало би са четири смањити на три женке. На 100 комада препелица 30 комада би требали бити мужјаци, а од преосталих 70 женких нека 50 носе јаја сваки дан“, рекао је за НС Уживо Игор Шаровић и додао:
Фото: Pixabay Конзумација препеличјих јаја препоручује се свакодневно, рекао је Игор и објаснио да према нутритивној вредности, витаминској и минералној, пет пута су богатија у односу на кокошија.
„Зарада је приметна уколико се продају сва јаја. Препелице не носе јаја до пет месеци годишње, у летњем периоду“, истакао је саговорник.
Фото: Pixabay Препеличја јаја помажу код анемије, бронхијалне астме, повишеног крвног притиска , нарушеног имунитета, смањеност апетита код деце.
Evo kako Novi Sad obeležava Svetski dan muzike (sreda, 21. jun)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Ветернику постоји бизнис који је процветао из хобија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.