Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 10:40

Тренутак урушавања моста у Мрчајевцима

Мост преко Западне Мораве, који спаја чачанска села Мрчајевце са чачанским селима Мршинци и Слатина, рано јутрос потпуно је уништен пред налетом бујице и обилних падавина које су погодиле Чачак и околину. Тренутак урушавања моста снимио је Немања Богосављевић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који је видео када су стубови пукли и спречио већу незгоду зауставивши аутобус који је требало да пређе преко моста.

У тренутку рушења на мосту није било никога, а мост је већ био оштећен у поплавама и преко њега је био забрањен саобраћај. Решење о обустави саобраћаја на овом мосту издато је 07.11.2022. Мештани су тај мост ипак користили јер је он најкраћа веза између два села, а алтернативни пут је дуг 40 километара.
Немања Богосављевић је јутрос око 6.20 изашао да види шта се догађа са нивоом Мораве, да ли је поплавила њиве, а затим је отишао и да види у ком је стању мост, јер је био оштећен.
“У 22 часа синоћ мост се држао одлично, није било већих проблема, осим тих дрва која је стуб задржавао. Јутрос кад сам дошао, то у 6.20, видео сам да је стуб пукао, морао сам ићи да се вратим до куће. У том тренутку сам позвао полицију, рекао да ће се мост срушити пошто су пукли стубови“, рекао је Немања.
Како је истакао, после 7-8 минута се враћао натраг ка Морави и срео аутобусе, неколико возила са турским радницима који раде на Моравском коридору, они су хтели да пређу мост. Каже да је покушавао да их претекне и заустави у покушају да пређу мост.

"Успео сам негде ту да затворим пролаз аутобуса на мост. У том тренутку, после неке пола минуте, дошла је полиција и успели смо да спречимо неку већу катастрофу“, рекао је Немања, који је након тога сишао и уперио камеру ка мосту. У том тренутку мост се срушио.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.