Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 20:26

Отворена нова пословна зграда "Шнајдер електрика" у Новом Саду – место софтверских решења за читав свет

Компанија "Шнајдер електрик" отворила је нову пословну зграду "ИнГрид" у Новом Саду у реновираном објекту некадашње фабрике "Новкабел", у којој ће радити 900 људи. Потписан је и уговор између Електродистрибуције Србије и компаније вредан 140 милиона евра за коришћење >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << њиховог софтвера који ће подићи ефикасност и смањити губитке домаће електро-енергетске мреже.
Нова пословна зграда "Шнајдер електрика", највећи је њихов центар за развој софтвера у свету.
"ИнГрид ће у будућности представљати право место за рад и развој софтверских решења за читав свет, који омогућује ефикасно управљање електро-енергетским мрежама и на тај начин омогућује комплетну зелену транзицију", истиче Драгољуб Дамјановић из Компаније ''Шнајдер електрик''.
Најбоља софтверска решења у свету Луис Дакота из те компаније наводи да ова решења напајају светске градове од Сан Франциска до Сиднеја, од Берлина до Хонг Конга, на тај начин омогућавају нову енергетску транзицију широм света. 
Пословање оваквих гиганата у Србији показује да имамо знања и таленте, али је и прилика за долазак нових компанија, оцењује премијерка Ана Брнабић.
"Вредност извоза ИКТ услуга у првом кварталу 2023. године је невероватних 786 милиона евра, што је 44 посто више него извоз ИКТ услуга у првом кварталу прошле 2022. године. Верујемо да ћемо ове године имати укупан извоз ИКТ услуга из Републике Србије од невероватних четири милијарде евра”, очекује Брнабићева.
Унапређење дистрибутивне мреже Након отварања, потписан је уговор о унапређењу дистрибутивне мреже у Србији.
Дамјановић указује да су после много година преданог рада дошли до уговора који ће омогућити да најбољи софтвер на свету који се производе у Србији, продају на свим континентима, буде примењен и код нас. Учини ефикаснијим и сигурнијим управљењем мрежама.
"То значи конкретно за све грађане републике Србије, али и за буџет Републике Србије, јер имамо више десетина милиона евра трошка услед губитака који се, и техничких и нетехничких, које имамо у нашој енергетској мрежи“, истиче Дубравка Ђедовић, министарка рударства и енергетике.
У наредних неколико година, у компанији очекују раст запослених до десет одсто на годишњем нивоу. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.