Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 21:18

Берлускони сахрањен уз све државне почасти, хиљаде Италијана се опростило од бившег премијера

Сахрањен је бивши италијански премијер Силвио Берлускони. После војних почасти на тргу испред Миланске катедрале, у оквиру државне сахране, ковчег са телом је унет у катедралу. Поред породице и пријатеља, сахрани су присуствовали италијанска премијерка Ђорђа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мелони и председник Серђо Матарела.
Скоро 15.000 људи на Пјаца Дуомо и 1.800 званица који су били у самој катедрали испратили су бившег премијера Италије.
Силвио Берлускони испраћен је уз све државне почасти, а дошли су сви политичари, чак и из противничких партија, али и амбасадори многих земаља, премијерка Ђорђа Мелони, као и председник Италије Серђо Матарела.
Сахрани је присуствовао и министар за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић.
“Својим присуством као специјални изасланик желим да пошаљем поруку председника Србије, грађана Србије нашем пријатељском италијанском народу. Силвио Берлускони је неко ко ће као политичар остати упамћен по својој смелој политици за коју је врло често добијао огромно поверење грађана. Једна специфична харизматична политичка личност и оно што је изузетно важно велики и искрен пријатељ Србије“, поручио је Милићевић.
Сивио Берлускони је четири пута био премијер Италије, а чак 30 година је био у свим сферама друштвеног, политичког, економског и медијског живота те земље. Оставио је велики траг.
Грађани, који су сахрану пратили путем видео бимова, махали су заставама како Форца Италије, тако и фудбалског клуба Милан.
Након државних почасти у Миланској катедрали, Берлускони је сахрањен у породичном маузолеју у месту Аркоре који је изграђен још 1990. године.
У Италији је проглашен Дан жалости, први пут у историји због смрти бившег премијера.
Бивши италијански премијер и лидер странке "Форца Италија" Силвио Берлускони преминуо је у понедељак у 87. години.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.