Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 20:04

Вучић за РТС: Плашим се да смо прешли Рубикон, Курти жели да изазове рат по сваку цену

Председник Александар Вучић каже за РТС да се налазимо на раскрсници хоћемо ли и даље имати мир или не. Истиче да је то захваљујући премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију који жели да изазове рат и сукобе по сваку цену. Плашим се да смо прешли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Рубикон и да ће бити веома тежак повратак у реалност за који ће Србија дати увек све од себе да се догоди, поручује Вучић.
Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних косовских специјалаца.
Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Жељко Бркић рекао је на ванредној конференцији за медије да су тројица припадника косовске полиције службеним возилом марке "дачија дастер" дошли до алтернативног прелаза Тресава–Батњик, оставили возило и наставили пешке путним правцем Орахово–Гњилица где су лоцирани у ухапшени.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић навео је на ванредној конференцији за новинаре да су Куртијеви специјалци били дубоко на територији централне Србије, као и да "наша полиција ни милиметар није прешла административну линију".
"Ми смо апсолутно спремни да понудимо све доказе и позивамо да се отвори ако је потребно и међународна истрага, да чак и Американци и Британци доставе своје снимке са сателита, да се јасно види оно што говоримо, а то је да српска полиција ни милиметар није прешла преко административне линије", поручио је Петковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.