Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 16:14

Петковић: Куртијеви специјалци били на територији централне Србије, наша полиција ни милиметар није прешла административну линију

Куртијеви специјалци били су дубоко на територији централне Србије, наша полиција ни милиметар није прешла административну линију, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на ванредној конференцији за новинаре. Истакао је да је Београд >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << спреман да понуди све доказе и позива да се отвори, ако је потребно, и међународна истрага.
Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије тројицу наоружаних косовских специјалаца. Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.
"Антитерористичка јединица српске Жандармерије лоцирала је и ухапсила тројицу припадника Куртијеве специјалне полиције који су били до зуба наоружани", рекао је Петковић.
"Ова терористичка банда је ухапшена данас у 12:38 часова и то дубоко на територији централне Србије у рејону села Гњилица у општини Рашка", додао је Петковић.
Напоменуо је да припадници српске полиције "ногом нису крочили на територију Косова и Метохије и нису прекршили нити Резолуцију 1244 нити Војно-технички споразум, јер нису прешли административну линију".
"Они који су прекршили ове међународне споразуме су управо ови албански терористи припадници косовске полиције", рекао је Петковић.
"Ми смо апсолутно спремни да понудимо све доказе и позивамо да се отвори ако је потребно и међународна истрага, да чак и Американци и Бритнаци доставе своје снимке са сателита, да се јасно види оно што говоримо, а то је да српска полиција ни милиметар није прешла преко административне линије", поручио је Петковић.
"Терористи са опасном намером кренули у централну Србију" Указао је да се не ради ни о каквом киднаповању, како министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља тврди, већ да је "наша Жандермерија зауставила опасан наум терориста који су са опасном намером кренули у централну Србију".
"Овде се не ради ни о каквом киднаповању, већ о брзој и одлучној акцији наше жандармерија која зауставила очигледно опасан наум терориста који су дугим цевима кренули пут централне Србије, прешли адниминистративниу линију и са муницијом и осталом ратном опремом се нашли дубоко у шуми на територије општине Рашка", истакао је Петковић.
Они су ухапшени јер су прешли административну линију јер су били под пуном ратном опремом, рекао је Петковић и упитао - шта они траже са оружјем, мапама, џи-пи-есом, дубоко у централној Србији и то у шуми? 
Истакао је да су Радош Петровић, Душан Обреновић и Милун Миленковић Луне ти који су заправо отети од стране косовске полиције, а не Куртијеви специјалци који су били дубоко на територији централне Србије под пуном ратном опремом.
"Наша полиција и наши државни органи се искључиво односе у складу са прописима и законима, тако да ови терористи нити ће бити мучени, ни тучени, ни пребијани, ништа од онога што се управо дешавало и десило и Лунети и осталој двојици Срба који су ухапшени. Да напоменем, и Радош и Душан су пребијани. Душан нарочито, он је од тих мучких напада и пребијања променио физички изглед. Лунета су толико тукли док су га уводили у ауто, да су морали да га прекрију белим платном да се не види колико су га тукли. А то су радили пред његовом малом ћеркицом. Тако ради косовска полиција, тако се обрачунава са недужним људима који нису ништа урадили", рекао је Петковић.
"Курти из дана у дан изазива нове кризе" Указао је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти из дана у дан изазива нове кризе.
"Курти чини све да изазове сукобе. Он изазива нове кризе јер жели да натера српски народ да регује на неодмерен начин јер сукоби су у глави Куртија. Идеја његове политике је етнички чисто Косово и протеривање Срба са простора Косова и Метохије", истакао је Петковић.
Указао је да су и данас Срби мирно протестовали у Косовској Митровици и затражили ослобађање и Радоша и Душана, али првенствено Лунета.
"Видели сте дечицу са медаљама које Луне тренира. Сви су изашли и у глас говорили: 'Вратите нам нашег тренера'. Срби неће више да трпе да невини буду хапшени и малтретирани и затварани од стране Приштине, само зато што су Срби, само зато што воле своју државу Србију и боре се за права Срба на северу КиМ", поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.