Русија поново међу десет највећих економија света

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 14:40

Русија поново међу десет највећих економија света

Русија се на основу резултата из протекле године вратила међу десет највећих светских економија, што се догодило први пут за осам година, следи из података Светске банке и националних статистичких служби. Фото: Танјуг/AP Photo Током протекле године Русија је произвела роба и услуга >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у вредности од 2,3 билиона долара, што јој је омогућило да заузме осмо место у свету према том показатељу.
Последњи пут Русија је била међу 10 највећих економија света 2014. године, када је била на деветом месту, с показатељом од 2,05 милиона долара. Прошле године била је на 11. месту.
Највећа економија света прошле године су биле Сједињене Америчке Државе с номиналним БДП-ом од 25,46 билиона долара. На другом месту је Кина са 17,94 билиона, а на трећем Јапан са 4,17 билиона долара.
Немачка је остала на четвртој позицији с БДП-ом од 4,07 билиона долара, на петом месту је Индија с 3,4 билиона долара, Велика Британија је сачувала шесту позицију с 3,07 билиона долара, а Француска је остала седма с 2,78 билиона долара.
На деветом месту је Канада с БДП-ом од 2,14 билиона долара, док је Италија за годину дана пала за две позиције и доспела на десето место, с показатељем од 2,01 билиона долара. Из првих десет је испала Јужна Кореја која је сада на 13. позицији.
Vacap dodaje opciju, korisnici će moći da prate naloge koji im nisu u kontaktima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија поново међу десет највећих економија света се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.