Izvor: RTS, 06.Jun.2023, 17:38

Оптужни предлог због позива грађанима да напусте КиМ ако не желе да буду у косовским институцијама

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог против Д. Т. (31) због оправдане сумње да је позивао грађане из Зубиног Потока да напусте територију КиМ уколико не желе да буду у косовским институцијама.
Осумњиченом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се на терет ставља кривично дело Позивање на насилну промену уставног уређења.
У оптужном предлогу тужилаштво је предложило суду да окривљеног огласи кривим и осуди на казну затвора од две године.
Такође је предложило да суд окривљеном продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело.
Сумња се да је окривљени 18. марта 2023. године у Зубином Потоку на северу Косова и Метохије позивао на насилну промену уставног уређења Републике Србије, тако што је у пратњи више НН лица прилазио грађанима српске националности у Зубином Потоку и делио им летке увредљиве садржине.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.