Izvor: RTS, 01.Jun.2023, 06:17

Кфор и даље контролише зграде општина на северу КиМ, најављен нови протест Срба

Четврти дан Кфор контролише зграде 4 општине на северу Косова и Метохије. Запослени у локалним самоуправама не могу у своје канцеларије, а Срби миран протест најављују и за данас.
Запослени у локалној самоуправи и грађани окупили су се јуче испред >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ограде у Звечану и бодљикаве жице коју је поставио Кфор и развили заставу дугу 250 метара.
У Лепосавићу су на бодљикаву жицу окупљени грађани поставили шестокраку звезду на жутој подлози, као симбол страдања Јевреја под нацистима и живот у гету. У послеподневнимчасовима Срби су се разишли.
Одбијање Приштине да испуни своју обавезу о стварању Заједнице српских општина, као и нелегитимни избори од 23. априла на Космету, два су важна момента када је реч о последњим сукобима на Косову, објашњава председник Србије Александар Вучић у разговору за америчку телевизију Си-Ен-Ен.
Поручује и да Срби на северу Космета желе сигурност за своје породице и позива их да остану мирни и да учине све да се ситуација стабилизује.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.