Izvor: RTS, 31.Maj.2023, 15:35

Вучић замолио Ердогана да искористи утицај како би опстао мир у региону

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и честитао му изборну победу, уз жеље да и у овом мандату успешно води земљу путем развоја.
Председник Александар Вучић је истакао да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је Турска изузетно важан партнер Србији, не само на билатералној основи већ и на међународној политичкој сцени.

Председник Турске се интересовао за актуелну ситуацију на Косову и Метохији, те га је председник Вучић упознао са хронологијом догађаја који су водили у ескалацију насиља над тамошњом српском заједницом.
Такође је замолио шефа турске државе да употреби углед и утицај своје земље како би у региону опстао мир и завладала стабилност.
"Надам се да ћемо, поред постојећих пројеката, заједно радити на новим подухватима, који ће убрзати снажан развој целог региона, зближити људе и повезати економије", рекао је председник Вучић.
Председник Вучић позвао је председника Ердогана да посети Србију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.