Izvor: RTS, 31.Maj.2023, 11:59

Поднет оптужни предлог против осумњиченог за насртање на полицајца на стадиону Чукаричког

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је поднело Вишем суду у Београду оптужни предлог против Д. В. (24) због оправдане сумње да је 11. априла ове године насрнуо на полицијског службеника приликом пражњења трибине стадиона ФК Чукарички на прекинутој утакмици >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << између ФК Чукарички и ФК Партизан.
Како се наводи у саопштењу, окривљеном се на терет ставља кривично дело Насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.
Тужилаштво је у оптужном предлогу суду предложило да Д. В. продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело, имајући у виду да је и раније осуђиван.
Такође је предложило да му суд опозове условну осуду од годину дана затвора и да му изрекне нову јединствену казну од две године и девет месеци затвора, као и новчану казну од 50.000 динара.
Предложено је и изрицање мере безбедности забране присуствовања фудбалским и кошаркашким утакмицама спортског друштва “Партизан” у трајању од пет година.
Постоји оправдана сумња да је Д. В. 11. априла на стадиону ФК Чукарички током прекида домаће првенствене утакмице између ФК Чукарички и ФК Партизан физички напао полицијског службеника З. А.
Он је, како се наводи, у моменту пражњења трибина, док се налазио у групи навијача, каишем црне боје ударио З.А. у пределу шлема и штита, а потом се удаљио у групу навијача.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.